Arctips - käsityönä, Suomesta

Arctips saappaita on kolmea eri mallia: Arctips Classic -huopalapikas, Arctips Saga -paulapieksu huovasta ja Arctips Perinnelapikas nahasta ja Lauri Tähkä- huopalapikas. Kaikki Arctipsit valmistetaan käsityönä Suomessa, Töysässä. Värivalikoima riippuu mallista. Arctips Classicista löytyy seitsemän eri värivaihtoehtoa, Arctips Sagasta kolme, ja Arctips Perinnelapikasta myydään nahan värisenä ja mustana. Talvi 2015-2016 tuo uutuutena myös yhteistyön muusikko-taiteilija  Lauri Tähkän kanssa. Sarjaan kuuluu Arctips-huopalapikkaat, johon tehtaalla ompelemme Lauri Tähkä-logon ja lapikas saapuu kotiisi Laurin signeeraaman kortin kera.

 

Arctips Classic huopalapikas 

Arctips Classic -saappaat valmistetaan maailman laadukkaimmasta merinovillasta, joka on erityisen lämmin ja hyvin hengittävä. Kaikki Arctips Classicit valmistetaan hienosta 100-prosenttisesta  luonnonmateriaalista käsityönä. Tässä on mahdollisesti maailman mukavin jalkine ja nämä ovat juuri ne kengät, joita Lauri Tähkäkin astelee.

Töysän kenkätehtaan suutarit kaavoittavat ja leikkaavat merinovillasta valmistetun huovan ja muotoilevat materiaalista Arctips-jalkineet vuosikymmenten käsityökokemuksella.

Huopa on jalalle ystävällinen materiaali. Se mukautuu hyvin, hengittää, ja jalan tai sukan kosteus hoituu myös pois päiväjärjestyksestä. Huopa hylkii likaa ja on pitkäikäinen ja siksi myös ekologinen materiaali.

Arctips Classic huopalapikkaiden kumipohja on Suomessa valmistettu ja se kestää joustavana pakkasessakin. Pohja pitää niin lumella kuin jäälläkin.

Arctips Classicin värejä on seitsemän:

Arctips Saga  paulapieksu huovasta

Arctips Saga -jalkineet valmistetaan maailman laadukkaimmasta merinovillasta, joka on erityisen lämmin ja hyvin hengittävä. Paulapieksut tehdään alusta loppuun käsityönä. 

Töysän kenkätehtaan suutarit kaavoittavat ja leikkaavat 100-prosenttisesta lampaanvillasta valmistetun huovan ja muotoilevat materiaalista Arctips-jalkineet vuosikymmenten käsityökokemuksella.

Huopa on jalalle ystävällinen materiaali. Se mukautuu hyvin, hengittää ja jalan tai sukan kosteus hoituu myös pois päiväjärjestyksestä. Huopa hylkii likaa ja on pitkäikäinen ja siksi myös ekologinen materiaali.

Arctips Saga paulapieksun kumipohja on Suomessa valmistettu ja se kestää joustavana pakkasessakin. Pohja pitää niin lumella kuin jäälläkin.

Arctips Sagassa on kolme värivaihtoehtoa:

Arctips Perinnelapikas nahasta

Arctips Perinnelapikas tehdään lähes vuosisadan tietotaidolla ja perinteisillä käsityömenetelmillä. Töysän kenkätehtaan suutarit ovat valmistaneet lapikkaita vuodesta 1932 lähtien. Perinnelapikas on tyylikäs ja kertoo pitäjänsä arvoista.  Arctips Perinnelapikasta valmistetaan sekä nahanvärisenä että mustana. 

Töysä ja Arctips "loves" Lauri Tähkä. Kunnon kengät kaikille!

Töysän kenkätehdas iloitsee yhteistyöstä yhden Suomen suosituimmista artisteista, Lauri Tähkän kanssa. Tästä yhteistyöstä olemme hyvällä tavalla pohjalaisen ylpeitä!

Laurihan on kotoisin Teuvalta ja Lauri ja Töysän kenkätehdas sopivat yhteen kuin seesteisesti laskeva aurinko taivaanrantaan. Mies on aito, komea, arvostaa perinteitä, lämminhenkinen, rohkea ja taitava. Siis aivan kuin Arctips-huopalapikas itse! Tarina kertoo, että Laurin esi-isistä muutama olisi tehtaalla muinoin satoja vuosia kestäneitä valurautaisia ompelukoneita surruuttanut.. Sekä Laurilla että Arctipseilla juuret ovat vahvasti perinteessä, mutta mihinkään ei olla jämähdetty: kummastakin meistä löytyy sopivasti modernia twistiä ja avoimuutta uusille ideoille. Näin me asian täällä Töysässä näemme.

Lauri Tähkän nettikaupassa ja konserttien aikana avoinna olevasta "keikkaputiikista" voit tilata huopalapikkaat. Toki myös meiltä tehtaalta suoraan osoitteessa toysankenkatehdas@netikka.fi. Täällä Töysässä ompelemme Lauri-kenkiin tyylikkään pienen Lauri Tähkä- logomerkin ja kengät saapuvat postitse luoksesi mukana kortti, jossa taiteilijan omakätinen signeeraus.

Voisiko enempää toivoa? No, lippua Lauri Tähkän konserttiin ehkä lisäksi.

Lauri Tähkän verkkokauppa löytyy täällä.

Kiitos Laurille!